Kasırga, Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı'ndan ayrılıyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 18 Temmuz 2008 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Oya ARMUTÇU / ANKARA

Adalet Bakanlığı Müsteşarı Fahri Kasırga görevinden ayrılıyor. Kasırga, Hürriyet'e, Başbakanlık Başdanışmanlığı'na getirileceğini açıkladı.

Kasırga, bugünden geçerli olmak üzere 31 Temmuz tarihine kadar izne ayrıldı. 22 Temmuz seçimleri öncesinde Adalet Bakanlığı görevini üstlenen, daha sonra müsteşarlığa geri getirilen Kasırga, izin dönüşünde yeni görevine başlayacak. Kasırga, görev değişikliği ile ilgili olarak Hürriyet'e şunları söyledi: "İzne ayrılıyorum. Bir görev değişikliği olacak. Böyle bir talebim oldu. Ama devlette imzalar atılmadan atama tamamlanmış sayılmaz. Başbakanımız tensip ederlerse Başbakanlık Başdanışmanı görevini üstleneceğim. Beş yıldır Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı yapıyordum. Yoruldum, namusumuzla, şerefimizle, onurumuzla görevimizi yerine getirdik. Bundan sonra da başka ufuklara yelken açacağız." Kasırga da ayrılmasıyla ilgili spekülasyonlar hakkında yorum yapmadı.

Erdoğan'ın hemşehrisi

Başbakan Tayyip Erdoğan gibi Rizeli olan Kasırga, 20 Ocak 1953'te Çayeli'nde doğdu. Kasırga, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1977'de mezun olduktan sonra 1978'de Rize hakim adayı olarak mesleğe başladı. Kasırga, 3 Ekim 2003'te Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı'na getirildi. 22 Temmuz seçimleri öncesinde Adalet Bakanlığı görevinde de bulundu. Kasırga, daha sonra müsteşarlık görevine yeniden getirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber